4 Ocak 2012 Çarşamba

Camila Vallejo


Camila Vallejo, 23 yaşında bir devrimci. Henüz iki milli eğitim bakanını istifa ettirmiş, Şili’deki öğrenci hareketi lideri. 

Kendisi coğrafya okuyor. Sürekli ölümle tehdit ediliyor.

Camila, sadece milyarder iş adamı Sebastian Pinera’nın Cumhurbaşkanlığını değil tüm Şili politik gücün egemenliğini sarstı. Kamuoyu yoklamalarında Pinera’ya halk desteği yüzde 26’ya kadar düştü. 
 
“Camila’nın öldürülmesiyle protestolar biter” diyen Kültür Bakanı Tatiana Acuna kovuldu.

Eylemleri sadece öğrenci hakları ile sınırlı olmayıp, işçilerin ve kamu görevlilerinin de grev haklarını kullanmaları için cesaret vermiş, grev için ön ayak olmuştur.

 Sen Hep Konuş Camila!
Eskiden Che Guevera Posterleri Asılırdı Duvarlara
                                                     Yeni Nesil Devrimcilerse Çok Şanslılar

8 yorum:

Kibritci Kız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
TinselDevinimTerminali dedi ki...

che'nin tırnağı mı... iğrençsin.

Kibritci Kız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
TinselDevinimTerminali dedi ki...

selçuk dedi ki...

çok güzel solcu kızlar tanıdım, sol az kalır aslında; devrime inananlar vardı, gerçekten inanan ama, anarşitler vardı. böyle oldukları için bile çok güzellerdi, hala güzeller. bu kızın elinde silah yok, ya da en azından ben görmüyorum, binlerce insanın kanı da yok, bu yüzden Che ile kıyaslamak hoş olmuyor. gerçekçi de olmuyor.

oyumben dedi ki...

Ülkemde yaşasaydı biber gazı manyağı olurdu. :))

TinselDevinimTerminali dedi ki...

kesinlikle.

dayatmalarda kayboluş dedi ki...

bir konuda gerçekten fikri olan, fikrinin arkasında durmaktan korkmayan çekinmeyen ama öğrenmeye, yanlışlarından dönmeye de kapalı olmayanlar liderlerdir. Gerçek lider kavramı içerisinde olan liderlerdir. Hani demokrasi bayrağını kullanarak sahtekarlıkla bir makamı ele geçiren diktatörlerin kamuflaj için kendilerine lider dedirtmesi gibi değil.

Bu örnek de günümüzde insanların gerçekten inanan ve kendileri için var olan liderlere duyduğu özlem ve ihtiyacı gösteriyor.

Şöyle bir bakın çevrenize yakın tarih içerisinde kaç tane lider sayabilirsiniz? Oysa her dönemde dünya halklarının liderleri olmuştu onları yükselten.. Şimdi sistem para ile satın almayı getireli liderler yok.. çakma lidrler var çok uluslu şirketlerden ücret alan..