13 Mart 2012 Salı

MİNİMAL ÖYKÜLER

Hayat Tekrardan İbarettir
Yazdığı tüm yazıların, aynı noktaya farklı açılardan bakmaktan başka bir şey olmadığını anladığında yaşamını şöyle bir gözden geçirdi. Hayatı, bir noktadan başlayıp kâinata yayılan halelerden oluşması gerekirken, halelerin küçülüp bir noktada birleşmesinden ibaretti. “Daralmak ya da genişlemek” dedi kendi kendine…

Mecazi Aşk Neden Mecazi?
Kendine acı çektirme isteğiyle o kızı düşünerek Üsküdar'a giderken kulağındaki kulaklıktan gelen hüzün yüklü şarkılar onu intiharın eşiğine getirmişti. Dönüş yolundaysa aşık olduğu kızın en yakın arkadaşına aşık olduğunu fark etti. Otobüsteki insanlar adamın neden güldüğünü anlamaya çalışıyorlardı.

Aşk Tek Kişiliktir
Karşılığını bulduğu tüm aşk yanılsamaları kolaylıkla aklından çıkarken, hiçbir karşılık bulamadığı tek aşkının ömrü boyunca aklından bir an bile çıkmadığının ayrımına vardı. Vardığında çıktı. Artık karşılık beklemiyordu.

Yaşamak Deliliktir
Deli sordu: "Benim deli olduğumu düşünüyorsun öyle değil mi? Deliler de, diğer tüm yaşayan insanların, yaşamayı çok güzel başardıkları için delirmiş olduğunu düşünüyor, biliyor musun?"
Adam biliyordu. Çünkü o, yaşamayı çok güzel başaran bir deliydi.

Kaçan Değil Sıçan Kovalanır
“Kaçan Kovalanır” sözünü düşündüğünde, yakalanacağını bile bile köşe bucak kaçan sıçanlar geldi aklına. Yakalandıklarında öldürülüyorlardı.
Mustafa Çolak

Hiç yorum yok: